Hotline +49 7967 152399

We zijn beschikbaar op
Ma-Vrij van 8 uur tot 15:30 uur

Heb je een vraag? Klik hier voor de antwoorden!

Toepassing

Net als de voerbak is de kattenbak een onderdeel van de basisuitrusting van elke katteneigenaar. De vuistregel is: minstens één kattenbak per kat en per verdieping.Dit geldt overigens ook als uw kat tot de zogenaamde “free roamers” behoort, d.w.z. als hij zijn tijd buiten doorbrengt en daar meestal zijn werk doet; de vrijlopende kat wil ook een rustige plek binnenshuis vinden.

De ideale kattenbak is gemaakt van hoogwaardig, eenvoudig te reinigen en te recyclen kunststof. Hij moet voldoende ruimte bieden, want katten houden ervan om zich om te draaien. Ook storten ze vaak vloeistoffen en vaste stoffen op verschillende plaatsen.

Kittens hebben een speciale kattenbak nodig. Deze is kleiner, met een lagere rand en heeft een instaphulp.

Vervang de kattenbak uiterlijk na twee jaar, want krabben en krabben kan scheuren in het plastic veroorzaken, waarin zich na verloop van tijd afval kan ophopen.

Met of zonder kap, dat is zeker een kwestie van smaak. Veel katten houden echter niet van toiletten met een. Andere katten geven er niet om of een kap over de kom heen gaat. Doorslaggevend is in ieder geval de ruimte, die moet voldoende zijn: Uw kat wil zich kunnen omdraaien, wellicht hoeken kiezen voor het grote en kleine bedrijf en zijn uitwerpselen begraven. In het ideale geval heeft een open kattenbak een rand die zich naar binnen buigt. Op deze manier komt er bijna geen strooisel naar buiten. Als er toch een korreltje zwerfafval verdwijnt, kan er een speciale mat voor de kattenbak worden gelegd en kan er een kleine, op batterijen werkende handzuiger in de buurt worden geplaatst.

De kattenbak moet voor uw kat gemakkelijk te vinden zijn. Ze moet comfortabel in en uit de kattenbak kunnen komen. Kleine en oude katten moeten geen trappen hoeven te beklimmen om hun rustige plekje te vinden. Bovenal moet de plek de natuurlijke behoefte aan discretie en rust van uw kat huisvesten: onder een raam is daarom geen gunstige plek. Vermijd ook plaatsen naast voedsel of in een omgeving waar plotselinge storingen en lawaai te verwachten zijn (bijvoorbeeld achter deuren of naast een wasmachine en droger).

De beste manier om de kattenbak te reinigen is met warm water en een neutrale reiniger. Chemische geuren ontmoedigen katten om hun toilet te accepteren. Het is daarom beter om dennen, azijn-additieven, ontsmettingsmiddelen of reinigingsmiddelen met ammoniak te vermijden. Vul vervolgens de gereinigde kattenbak weer tot 7 cm hoogte met Cat’s Best-afval. Als u regelmatig knobbels en vaste uitwerpselen verwijdert en vervangt door vers strooisel, kunt u zich de wekelijkse basisreiniging besparen: Een basisvulling van Cat’s Best-afval gaat tot 7 weken mee.

Om de klonters gemakkelijk te verwijderen, kunt u het beste een schepje met een rasterafstand van 7 tot 9 mm gebruiken: alleen de vuile klonters komen daar vast te zitten – het schone strooisel druppelt terug in de strooiselbak!

Geuren worden veroorzaakt door bacteriën wanneer ze genoeg vocht tot hun beschikking hebben. De beste manier om dit te bestrijden het vocht te verwijderen. Cat’s Best best bestrijdt op natuurlijke wijze actief geuren. Met zijn technologisch verfijnde actieve houtvezels zorgt Cat’s Best ervoor dat geuren geen kans krijgen. De vezels absorberen vocht in een handomdraai en sluiten het permanent in: geen vocht – geen bacteriën en dus geen onaangename geuren!

Vul de kattenbak met Cat’s Best tot een hoogte van minimaal 5-7 cm. Verwijder regelmatig klonten en vaste uitwerpselen. Voor het gemakkelijk verwijderen van de klonten is de Cat’s Best Special Scoop ideaal.

Cat’s Best kan na gebruik op verschillende manieren op een milieuvriendelijke, kostenbesparende en geurloze manier worden teruggebracht naar de natuurlijke materiaalkringloop. Indien toegestaan door de lokale regelgeving, kunnen individuele klonten die zich vormen nadat de kat naar het toilet is gegaan worden weggegooid in het huishoudelijke toilet – wanneer de klonten in contact komen met water,vallen ze uit elkaar, zodat de afvoer niet kan worden geblokkeerd.

De hoeveelheid Cat’s Best kattenbakvulling die door een volledige verandering wordt geproduceerd, kan ofwel in de organische afvalbak worden weggegooid, ofwel worden gecomposteerd.

Kleine hoeveelheden, zoals de dagelijkse klontjes, kunnen direct en gemakkelijk via het huishoud toilet worden afgevoerd, omdat de klonten volledig uit elkaar vallen in het water. De afvoer van het afvalwater wordt op gemeentelijk niveau geregeld. Daarom is het belangrijk om de plaatselijke voorschriften voor afvalverwijdering in acht te nemen met betrekking tot de kwestie van de toelaatbaarheid.

Ja, en hoe! Want Cat’s Best zorgt niet alleen voor een soorteigen, comfortabele hygiëne in de kattenbak, maar draagt ook op andere manieren bij aan het welzijn van mens en dier.

Nee. Katten – ongeacht het ras – zijn individualisten en hebben heel andere behoeften als het gaat om kattenbakvulling. Een kat die niet van zijn nestje houdt, laat dit meestal duidelijk zien…

Cat’s Best Universal is speciaal ontwikkeld voor alle kleine dieren Het is de optimale strooiseloplossing vooral wanneer meerdere, verschillende dieren zoals katten knaagdieren en vogels, in het huishouden moeten worden verzorgd. Cat’s Best Universal is ideaal voor de dagelijkse schoonmaak. Kan gebruikt worden als een compleet nest of in strooiselmengsels. Geprobeerd en getest als extra strooisel voor bijzonder vochtige ruimtes, bijv. rond drinkers, enz.

Cat’s Best Smart Pellets is het eerste kattenbakstrooisel in de vorm van klonterige minikorrels. De speciale vorm van de korrels vermindert het vasthouden aan bont en poten, waardoor er minder strooisel uit de kattenbak zal worden gelopen.

Dit kan enkele redenen hebben Is het strooisel te grof voor de gevoelige poten? Of is de kattenbak misschien te klein, slecht geplaatst en niet schoon? Heeft het dier gezondheidsproblemen of is er stress door een veranderde situatie? Er zijn een hele reeks mogelijkheden om dit uit te zoeken en te controleren.

Cat’s Best is veilig om te eten, want het is een organisch plantaardig vezelstrooisel dat gemakkelijk te verteren is.

Voor kittens en katten met gezondheidsproblemen moet u voor de zekerheid een niet-klonterige variant aanbieden, zoals Cat’s Best Comfort, Dit omdat vooral jonge, onervaren katten individuele korrels kunnen inslikken, die dan in het maag-darmkanaal kunnen klonteren, wat tot verstoppingen kan leiden”.

Cat’s Best is ’s werelds best verkochte/meest populaire kattenbakvulling gemaakt van plantaardige grondstoffen: In meer dan 65 landen zweren kattenliefhebbers bij de innovatieve Cat’s Best kattenbakvulling, die natuur en hi-tech combineert.

Hier vindt u de winkels die Cat’s Best in hun assortiment hebben”.

Als u Cat’s Best droog op kamertemperatuur in de gesloten verpakking bewaart, blijft de kattenbakvulling volledig functioneel en kan deze voor onbepaalde tijd gebruikt worden.

Functionaliteit

Cat’s Best Original: bestrijdt geuren op een natuurlijke en actieve manier. Voorheen Cat’s Best ÖkoPlus.

Cat’s Best Smart Pellets: stopt met vervellen. Voorheen Cat’s Best NatureGold.

Cat’s Best Sensitive: zorgt voor natuurlijke anti-bacteriële hygiëne. Voorheen Cat’s Best GreenPower.

Cat’s Best Comfort: perfect voor jonge katten.

Cat’s Best Universal: speciaal voor kleine dieren.

Cat’s Best is 100% natuurlijk, zonder chemische toevoegingen, volledig biologisch afbreekbaar en volledig duurzaam.

Ingrediënten

De zuiver plantaardige kattenbakvulling is gemaakt van PEFC-gecertificeerde houten secundaire grondstoffen – er worden geen bomen gekapt voor Cat’s Best!

Waar de familie Rettenmaier in 1878 in Rosenberg (Baden Wurtenberg)n) begon met de aankoop van een houtmolen, is het vandaag de dag een wereldwijd actieve groep van bedrijven met, wereldwijd, 31 productievestigingen. Hiervan zijn er 9 alleen al gespecialiseerd zijn in kattenbakvulling. De 26 landenverkooporganisaties zijn wereldwijd actief in een technologie-, logistiek- en servicenetwerk.

PEFC staat voor “Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes”. Deze certificering garandeert dat de producten die ermee gelabeld zijn, afkomstig zijn van duurzame bosbouw. Cat’s Best wordt uitsluitend gemaakt van PEFC-gecertificeerde secundaire houtgrondstoffen.

Sinds 2015 heeft de eindgebruiker toegang tot de nieuwe internationale online PEFC-database, waar hij de huidige certificeringsstatus van alle PEFC-gecertificeerde chain-of-custody operaties wereldwijd kan controleren.

 • Effectieve vochtretentie en geurbestrijding met natuurlijke middelen”.
 • Extreem laag transportgewicht
 • Biologisch afbreekbaar
 • Natuurlijke, aangename houtgeur – zonder parfumering
 • Duurzame grondstofwinning – PEFC gecertificeerd
 • In tegenstelling tot mineraal afval, dat wordt gewonnen in dagbouwmijnen, vernietigt plantaardig kattenafval geen landschappen. Bovendien is er bij plantaardig afval geen afval dat op stortplaatsen moet worden gestort, zoals bij mineraal afval – hier meer dan 400.000 ton per jaar en alleen al in Duitsland.

Cat’s Best Comfort” (zie boven).

Vooral jonge, onervaren katten kunnen individuele korrels inslikken, die dan in het maag-darmkanaal klonteren en zo tot verstoppingen kunnen leiden. Wij raden daarom aan dat kittens en jonge katten beginnen met niet-klonterige Cat’s Best Comfort nestjes en dan in een later stadium overschakelen op Cat’s Best Original.

Bij katten worden olfactorische ervaringen direct vertaald naar emoties via het zogenaamde Jakobson-orgaan; zij nemen dus onaangename geuren directer en verontrustender waar dan de mens. De plantaardige kattenbakvulling Cat’s Best ruikt van nature fris als hout en voelt bijzonder zacht aan – en is dus ook een traktatie voor gevoelige pootjes.

Cat’s Best Sensitive ontwikkelt zijn anti-bacteriële werking op natuurlijke wijze door een anti-bacteriële actieve stof uit de natuur, die via de groene kralen aan het strooisel wordt toegevoegd.

De zuiver plantaardige kattenbakvulling maakt gebruik van technologisch verfijnde actieve houtvezels die onmiddellijk vocht en geuren absorberen en deze diep van binnen inkapselen.

  Contactformulier

  Aanhef*

  Privacy Policy