Geld besparen met de juiste kattenbakvulling? Hier lees je hoe je kosten kunt besparen door Cat’s Best® te gebruiken.

Stijgende inflatie betekent minder koopkracht voor iedereen – zelfs voor kattenliefhebbers.

En als het gaat om het kiezen van een kattenbakvulling, moeten mensen tegenwoordig niet alleen letten op de persoonlijke voorkeuren van hun kat, maar ook op de prijs-prestatieverhouding van de kattenbakvulling zelf. Is het mogelijk om geld te besparen op kattenbakvulling en tegelijkertijd je kat blij te maken?

Ja, want Cat’s Best® biedt betaalbare kattenhygiëne waarmee je echt geld kunt besparen!

Een kostenvergelijking van plantaardige kattenbakvulling en conventionele minerale kattenbakvulling

Als je de kosten van verschillende kattenbakvullingen vergelijkt, zul je snel beseffen dat goedkoop niet automatisch goed betekent!

Hoe verhoudt plantaardig kattenbakvulling zich tot minerale kattenbakvulling qua kosten? Hoeveel conventionele minerale kattenbakvulling heb je nodig in vergelijking met plantaardige kattenbakvulling? Hoeveel vloeistof absorbeert elk type kattenbakvulling? Hoe vaak moet je de kattenbak volledig schoonmaken? Neemt de kattenbakvulling snel vloeistof op en tot hoe hoog moet deze worden gevuld om lekken naar de bodem van de kattenbak te voorkomen? Is het gemakkelijk om de klonten te verwijderen die zijn ontstaan door klonterende kattenbakvulling? En blijven ze heel of brokkelen ze af als je ze oppakt?

Voordelen van het gebruik van plantaardige kattenbakvulling van Cat’s Best®

Cat’s Best® maakt gebruik van de kracht van technologisch verbeterde actieve houtvezels waardoor de kattenbakvulling tot 7 keer zijn eigen gewicht aan urine kan absorberen en inkapselen. Hierdoor kan Cat’s Best Original tot wel 5 weken in de kattenbak blijven liggen voordat een volledige vervanging noodzakelijk is. Een ander opvallend kenmerk van Cat’s Best® Original is de speciale vorm van de klonten die het creëert. In tegenstelling tot conventioneel klontvormende kattenbakvulling, blijft de kattenurine niet aan de oppervlakte: in plaats daarvan, wanneer de urine in contact komt met Cat’s Best® kattenbakvulling, vormt zich een compacte klont die de urine niet alleen aan de buitenkant, maar permanent diep van binnen bindt. Dit betekent dat de urine niet doorsijpelt naar de bodem van de kattenbak. In plaats daarvan krijg je een perfecte bescherming tegen lekken!

Afval en verwijdering

Het weggooien van conventionele minerale kattenbakvulling is problematisch omdat je het verplicht bij het restafval moet gooien. Vervolgens wordt het verbrand en gaat het naar een stortplaats. Als je je huis deelt met meerdere kattenvrienden, moet je mogelijk ook hogere afvalstoffenheffing betalen bovenop de andere negatieve effecten van mineraal kattenbakafval, zoals vieze geurtjes en het vele vervoeren en verplaatsen.

TIP: Als comfortabel hanteren belangrijk voor je is, je het milieu wilt beschermen en tegelijkertijd veel geld wilt besparen, zorg er dan voor dat het enige dat je in de kattenbak van je kat doet, een puur plantaardige kattenbakvulling is zoals Cat’s Best®!

Terwijl minerale kattenbakvulling op lokale stortplaatsen terechtkomt, kunnen de grondstoffen die worden gebruikt in biologisch afbreekbare natuurlijke kattenbakvulling na gebruik worden gerecycled. Dit zal jou en je kat een plezier doen!

Als de plaatselijke afvalvoorschriften dit toestaan*, mag je misschien zelfs afzonderlijke klontjes Cat’s Best® in je toilet in huis weggooien. Deze klonten lossen volledig op als ze in contact komen met water, zodat je toilet niet verstopt raakt.

*Houd je altijd aan de plaatselijke afvalvoorschriften.

Kosten in één oogopslag

Wat zijn de verbonden kosten aan het gebruik van plantaardige kattenbakvulling? Allereerst zullen ze lager zijn! Omdat plantaardige kattenbakvulling per saldo goedkoper is dan conventionele kattenbakvulling. Het is zeer zuinig en heeft een geweldige prijs-prestatieverhouding. Cat’s Best® Original is bijvoorbeeld tot 3 keer meer absorberend dan conventionele minerale kattenbakvulling en kan tot 5 weken in de kattenbak blijven voordat het volledig vervangen moet worden. Alleen Cat’s Best® maakt gebruik van de natuurlijke kracht van verfijnde actieve houtvezels, waardoor het zeer zuinig en kosteneffectief is. Je hebt slechts 2,1 kg per maand nodig – dat is ongeveer 1/10 van de hoeveelheid die gemiddeld wordt gebruikt. Met andere woorden, met Cat’s Best® duurt minder langer!

Kostenbesparing bij gebruik van plantaardig strooisel (in tijdverloop/per jaar)

Plantaardig strooisel is simpelweg zuiniger. Een huishouden met een kat van 3,5 kg gebruikt ongeveer 270 kg kattenbakvulling per jaar. Plantaardige kattenbakvulling heeft minder massa en weegt 50% minder. Tegelijkertijd is het veel efficiënter dan zijn minerale tegenhanger. In tegenstelling tot conventioneel strooisel, kan strooisel op plantenbasis tot 7 keer zijn eigen gewicht aan vloeistof opnemen. Dit betekent dat natuurlijke kattenbakvulling het volume van je kattenbakvulling tot 40% zal verminderen. Een huishouden dat overschakelt op natuurlijke kattenbakvulling heeft niet meer 270 kg kattenbakvulling per jaar nodig; in plaats daarvan kom je gemakkelijk uit met slechts 64 kg!

Tips om zuiniger met uw kat om te gaan

Heb je tips om op een zuinigere manier voor je kat te zorgen? Als het om katten gaat, moet je natuurlijk altijd letten op netheid! Katten zijn extreem gevoelig voor geuren, meer nog dan wij mensen. Onaangename geuren storen hen en ze zullen er altijd de voorkeur aan geven alles te vermijden dat voor hun gevoelige neus niet prettig is.

Door de video te laden, accepteert u het privacybeleid van YouTube.
Leer meer

Zorg er dus voor dat je de kattenbak altijd goed schoon houdt! Om ervoor te zorgen dat je kat zich op zijn gemak voelt in de toiletruimte, moet de kattenbakvulling tot de perfecte hoogte gevuld zijn. Zorg ervoor dat je niet te weinig kattenbakvulling neerzet! En je moet de uitwerpselen regelmatig verwijderen. Gooi gewoon de ontlasting en het vuile strooisel weg en vul de bak weer met vers strooisel. Zo blijft de toiletruimte van je kat een fijne plek waar ze keer op keer graag komt.

Gebruik van plantaardig strooisel

Steeds meer kattenliefhebbers gebruiken milieuvriendelijke kattenbakvulling gemaakt van recyclebare, puur plantaardige grondstoffen. Waarom? Deze kattenbakvulling is verkrijgbaar in klonterende en niet-klonterende varianten en biedt zowel jou als je kat een aantal voordelen:

  • Unieke geurbestrijding dankzij technologisch verfijnde actieve houtvezels
  • 700% absorptievermogen met natuurlijke stroombescherming
  • Tot 3x meer absorberend dan conventionele kattenbakvulling
  • Exclusieve ICS* houtvezeltechnologie
  • Stofvrij, hoog rendement en zeer zuinig
  • Voor katten van alle leeftijden
  • Licht van gewicht, gemakkelijk te vervoeren
  • Biologisch afbreekbaar

*Intelligent Capillary System

Elke kat heeft zijn eigen speciale voorkeuren. Die van jou ook, toch? Daarom is Cat’s Best® speciaal afgestemd op de unieke behoeften van katten en verkrijgbaar in verschillende varianten: Cat’s Best® Original bestrijdt geurtjes op natuurlijke en actieve wijze, Cat’s Best® Smart Pellets maakt een einde aan verspreiding buiten de bak en Cat’s Best® Sensitive zorgt voor een hoog niveau van natuurlijke antibacteriële hygiëne in de kattenbak.

Kattenbakvulling minder vaak vervangen

Je kunt kattenbakvullingen zoals Cat’s Best® veel langer in de kattenbak laten liggen zonder dat dit invloed heeft op de prestatie. Dit betekent dat je de kattenbak  minder vaak hoeft schoon te maken. Is er een soort chemische stof bij dit proces betrokken? Nee, gewoon de natuur en veel hi-tech! De speciaal voor Cat’s Best® ontwikkelde ICS* houtvezeltechnologie maakt het mogelijk actieve houtvezels zodanig te verfijnen dat ze op volledig natuurlijke wijze vloeistoffen tot 7 keer hun eigen gewicht kunnen opnemen en vasthouden! Dit voorkomt in de eerste plaats dat er geurtjes ontstaan. Bovendien kan één vulling Cat’s Best® enkele weken in de kattenbak van je kat blijven voordat deze moet worden vervangen.

Maak de kattenbak regelmatig schoon

De beste manier om de kattenbak van je kat schoon te maken, is door deze te wassen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. Laat het daarna goed drogen voordat je een nieuwe lading strooisel toevoegt tot een hoogte van minimaal 5-7 cm. Tussen de wasbeurten door, wanneer je het nodig vindt, moet je de klonten die je kat achterlaat verwijderen, bijvoorbeeld met een speciale kattenbakschep van Cat’s Best®. Zo gebruik je minder materiaal en heb je aanzienlijk minder schoonmaakkosten! Met onze Cat’s Best® Spoon Clip kun je de verpakking netjes hersluiten en ook de perfecte, meest economische hoeveelheid afmeten bij het bijvullen van de kattenbak van je kat.

TIP: Meer weten? We hebben een gids samengesteld met informatieve en gemakkelijk leesbare tips en feiten met betrekking tot kattenhygiëne.