Belangrijke maatregelen tegen virussen en bacteriën

Hoeveel u ook van uw kat houdt en hoe ongerept, schoon en goed onderhouden zijn omgeving ook kan zijn… Een kat als huisdier hebben maakt het zeer noodzakelijk dat u bewust bent van de hygiëne rond de kattenbak. Want katten kunnen, net als alle levende wezens, dragers zijn van bepaalde besmettelijke ziektes.  

Van de onaangename ziektes die kunnen worden overgedragen door (zwerf)katten is toxoplasmose de bekendste. Dit kan tijdens de zwangerschap een risico voor het ongeboren kind vormen. Waar vrouwen in het verleden werden geadviseerd om geen kat in huis te nemen tijdens de zwangerschap, is de algemene opinie van tegenwoordig dat dit geen probleem hoeft te zijn. De voorwaarde is dan wel dat u bepaalde fundamentele vormen van hygiëne navolgt. Wel is het nou eenmaal zo dat een heleboel bacteriën die geassocieerd worden met katten, onaangename ziektes bij mensen kunnen veroorzaken.

Cat’s Best voorkomt bacteriën en geurtjes

Een ander belangrijk aandachtspunt is het schoonmaken van de kattenbak. Ook hierbij zal het gebruik van Cat’s Best u het leven een stuk makkelijker maken.

Hierbij is het van belang te weten dat Cat’s Best veel minder weegt in vergelijking met de traditionele kattenbakvulling. Een ander belangrijk verschil is de uitstekende klontvorming. De klont kan eenvoudig met een schepje uit de bak worden verwijderd. De niet-vervuilde vulling kan in de kattenbak blijven, zodat de basisvulling in 4 tot 6 weken maar één keer hoeft te worden vervangen. De kattenbak blijft dus langer schoon, waarmee het gevaar voor een bacteriële invasie voor langere tijd is uitgesloten.  

Bruikbare tips om virussen in een kattenhuishouden te vermijden

Essentieel

Houd katten zo veel mogelijk uit de keuken en de slaapkamer.

De kattenbak

  • Verwijder, indien mogelijk, de vuiligheden zo snel mogelijk.
  • Draag altijd wegwerphandschoenen bij het schoonmaken van de kattenbak.
  • Geef elke kat een eigen kattenbak.
  • Zwangere vrouwen moeten het reinigen van de kattenbak aan andere leden van het gezin overlaten. 

De voederbak

  • Maak de voederbak elke dag goed schoon en voeg elke dag nieuw en vers voedsel toe.