Een kattenbak heeft in de zomerhitte weinig tijd nodig om onaangenaam te gaan ruiken. Hitte is namelijk een geweldige aanmoediging voor bacteriën die vieze luchtjes afgeven! En deze bacteriën zullen zich niet alleen ophopen in de kattenbak, aangezien uw kat niet in maar één kamer of buiten blijft. Ze kunnen dus zelfs de keuken in komen…

Dus, wat kunt u hier aan doen?

1. Verwijder uitwerpselen meteen 

Een manier waarop u de situatie in één keer kunt verbeteren, is door zodra uw kat zijn behoefte heeft gedaan, de uitwerpselen zo snel mogelijk te verwijderen. Dit werkt het beste met klontvormende kattenbakvulling, met behulp van een passend schepje. Cat’s Best Original vormt uitstekend klonten met zijn natuurlijke geur en de eigenschap van het insluiten van bacteriën en is simpel weg te gooien. (vul de kattenbak wel altijd weer aan, de hoogte van de kattenbakvulling moet altijd 5 cm zijn). Het resultaat is dat geurtjes en bacteriën duurzaam worden geneutraliseerd, aangezien het vocht meteen wordt ingesloten aan de binnenzijde van de plantaardige deeltjes van Cat’s Best Original. Bij de doorgaande kattenbakvullingen komt dit maar in beperkte mate voor. Deze vullingen zorgen ervoor dat het vocht op de bodem van de kattenbak zich ophoopt, wat ideale kweekomstandigheden voor bacteriën, die verantwoordelijk voor stank en onvoldoende hygiëne, zijn.

2. Gebruik plantaardige kattenbakvulling

Katten kunnen erg kieskeurig zijn, ook bij kattenbakvullingen. Sommige kattenbakvullingen absorberen niet voldoende of ze bevatten chemische toevoegingen. Juist omdat katten gevoelige dieren zijn die bewust zijn van hun hygiëne, moet er een kattenbakvulling worden gebruikt die in elk opzicht aan de natuurlijke voorkeuren van uw kat voldoet. Zoals de zuiver plantaardige Cat’s Best Original kattenbakvulling, die goed ruikt, klontvormend is en, dankzij de unieke JRS Pflanzen Faser700 technologie, uitstekend functioneert als een natuurlijk val voor geuren en bacteriën.

Cat’s Best – Natuurlijke kattenbakvulling gemaakt van actieve houtvezels

3. Ook de prullenbak kan een bron van vieze geurtjes zijn 

De gebruikelijke kattenbakvulling moet altijd in de prullenbak worden gegooid. Met als resultaat dat de kattenbak misschien wel ‘schoon’ is, maar de vieze geurtjes zich (hoogstwaarschijnlijk naar de keuken) hebben verplaatst. Als puur op planten gebaseerde kattenbakvulling, is Cat’s Best 100% biologisch afbreekbaar en kan het makkelijk worden weggegooid op de composthoop- of bak.* Als alternatief kunt u individuele klonten van Cat’s Best* door de wc spoelen..

Hoe u dit moet doen? Gooi altijd maar één klont rechtstreeks in de wc, laat deze zacht worden en spoel het krachtig door. Gooi nooit meerdere klonten tegelijk in de wc! Als het aankomt op het verwijderen van de overgebleven materialen van de kattenbakvulling, is de wc ongeschikt. En gebruik nooit luchtverfrissers! Katten hebben een hele gevoelige neus en houden niet van onnatuurlijke en chemische luchtjes. Daarnaast hebben de meeste chemische luchtverfrissers en deodorantsprays schadelijke effecten op de gezondheid van uw kat. 

Tip: Cat’s Best is 100% biologisch afbreekbaar als puur plantaardige kattenbakvulling en kan zonder problemen in de bio-afvalbak* of compost worden gegooid. Een alternatief is het weggooien van individuele klontjes Cat’s Best* via het toilet.

*Let op de plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking!

4. Structuur van de kattenbak

Er bestaan katten die om kunnen gaan met een dichte kattenbak. Een voordeel daarvan is dat de geur van de kattenbak, in ieder geval voor een tijdje, onder de kap blijft. Maar wat de kap niet doet, is de bacteriën in de urine en uitwerpselen ervan te weerhouden zich te ontwikkelen. Terwijl Cat’s Best Original, met zijn natuurlijke val voor geuren en bacteriën, dit juist wél doet! 

5. Denk na over het dieet van uw kat

Net als voor mensen, geldt het voor katten ook dat slechte voeding tot slechte spijsvertering leidt. Hoe beter de kwaliteit van het kattenvoer is, hoe minder u zal leiden door onaangename geuren van uitwerpselen. Dus probeer weg te blijven van zeer goedkoop kattenvoer. 

6. De kattenbak schoonmaken

De beste manier om uw kattenbak schoon te maken, is met warm water en een neutraal reinigingsmiddel (draag indien mogelijk rubberen handschoenen). Chemische luchtjes maken katten afkerig van de kattenbak. Vermijd dus toevoegingen van dennen en azijn, desinfecterende middelen en schoonmaakmiddelen met ammoniak. Een gewone kattenbak gevuld met Cat’s Best ecologische kattenbakvulling kan vier tot zes weken in meegaan, als u klonten met uitwerpselen meteen verwijdert en vervangt met nieuwe vulling. Dit bespaart u heel wat schoonmaakwerk.