Wat zijn ’s werelds meest beroemde katten?

Welke is de mooiste en welke is de lelijkste kat ter wereld?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand: wat is de mooiste, en wat is de lelijkste kat in het hele land?” Welke kenmerken bepalen of een kat mooi of lelijk is? Is dit niet erg oppervlakkig, een ijdelheidskermis die eindigt in schoonheidswedstrijden voor katten? Hoe verdient een kat zo’n titel in een schoonheidswedstrijd? En wie beslist welk poesje mooi en welke lelijk is? Zoals we allemaal weten, kan er over schoonheid en zijn vormen lang gediscussieerd worden…

Maar kijk zelf – hier zijn ze, de mooiste en lelijkste katten ter wereld!

Allemaal verenigd in een enkele blog post, in een vreedzaam samenleven ????

De mooiste kattenrassen

Wat zijn de mooiste kattenrassen? Wat is de samenstelling van deze categorie? Mensen hebben de neiging om alles in een hokje te willen plaatsen: WIE of WAT is de grootste en beste in zijn soort? Niet voor niets bestaan er boeken zoals het Guinness Book of Records waarin de recordhouders voor altijd worden vastgelegd. Maar is schoonheid niet altijd (alleen) in het oog van de toeschouwer? Veel kattenliefhebbers houden van langharige katten, en anderen geven de voorkeur aan kortharige rassen; maar sommigen vinden ook katten met heel weinig of helemaal geen vacht juist mooi. “Ieder heeft zijn eigen smaak” luidt het gezegde!

De mooiste langhaar kattenrassen

De langharige kattenrassen behoren tot de meest populaire kattenrassen. De weelderige vacht van deze schoonheden bestaat uit lang, zijdezacht haar. Hier leest je hoe je de vacht van jouw langharige kat goed kunt verzorgen, zodat hij zo mooi blijft. Voor veel fans van lang haar is de Perzische kat de belichaming van de langharige katten. Maar er zijn ook andere sterren. Hier zijn ze, de schoonheidsterren onder de mooiste langhaarkatten! Hup de catwalk op lieverds:

De mooiste langhaar kattenrassen:

Maine Coon

Birmaan

Ragdoll

Noorse Boskat

Britse Langhaar

Siberische Kat

Nebelung

Duits Langhaar

Turkse Angora

RagaMuffin

De mooiste korthaar kattenrassen

Vind je katten met een kortere vacht mooier? Dan ben je niet alleen! De kortharige rassen hebben ook een grote fan-groep! Kortharige kattenrassen zijn er in veel verschillende kleuren en vachtpatronen. Sommige zien er mysterieus en exotisch uit met hun delicate lichamen, andere hebben een sterke bouw en een dikke vacht als grote teddyberen. Eén van de populairste en mooiste kortharige kattenrassen is de Britse Korthaar: met zijn prachtige grote ogen een echte schoonheid!

De mooiste korthaar kattenrassen:

Britse Korthaar

Abessijn

Bengaal

Amerikaanse Korthaar

Siamees

Russisch Blauw

Birmaan

Chartreux

Exotische Korthaar

Burmilla

Wat is de mooiste kat ter wereld?

Mooie katjes vereren ons met hun aanwezigheid. Maar welke is de mooiste? Is er een supermodel voor mooie katten? Zo verschillend als katten zijn, zo uniek is hun uiterlijk: zelfs broertjes en zusjes van hetzelfde ras en uit hetzelfde nest kunnen enorm verschillen in uiterlijk en karakter! Welke kat vinden mensen van over de hele wereld het aantrekkelijkst, wat is de mooiste kat ter wereld? Wij hebben drie bijzondere katten gevonden die kattenfans over de hele wereld bijzonder mooi vinden.

Kat “Narnia” met verschillende gezichtshelften

Door veel mensen wordt “Narnia”, een kat met verschillende gezichtshelften, de mooiste kat ter wereld genoemd. Een gezicht als Yin en Yang; twee krachten die tegenover elkaar staan, maar alleen samen een volmaakte eenheid vormen. De ene helft van het gezicht van deze kat is zwart, de andere volledig grijs. Zo nauwkeurig afgebakend dat het haast lijkt alsof iemand met de verfkwast aan de slag is geweest! Dat kan geen toeval zijn, toch? Bovendien, “Narnia” schittert naar ons met zijn azuurblauwe ogen. Een mooie mengeling, die hij nu zelfs gedeeltelijk heeft doorgegeven aan zijn kittens.

Door de video te laden, accepteert u het privacybeleid van YouTube.

Source: Cat with “2 faces” has different babies…, [YouTube video.], #GenerationSunshine,ouTube , accessed 01.10.2021

Bengaalse kat “Thor” op Instagram

En dan is er natuurlijk de social media ster “Thor” op de lijst van de mooiste katten ter wereld. Deze Bengaalse kat heeft meer volgers op Instagram dan veel mensen! De knappe “Thor” is een pronkstuk van zijn ras. Een kat zo mooi als een wilde kat, maar zachtaardig en aanhankelijk als een huiskat. In zekere zin een “mini luipaard” voor in huis, alleen veel aanhankelijker en toegewijd aan zijn baasje! Met zijn fonkelende groene ogen en de fluweelzachte luipaardvacht een echte eye-catcher!

Door de video te laden, accepteert u het privacybeleid van YouTube.


Source: Cat looks like a Bengal tiger, [YouTube video.], #GenerationSunshine, accessed 01.10.2021

Kat “Coby” met de blauwe ogen

En niet te vergeten kater “Coby” met de blauwe ogen! Met zijn blik weet de schattige kat duizenden kattenliefhebbers op het internet te boeien. Online kun je het sneeuwwitte poesje in alle situaties bewonderen. Maar de vele fans houden niet alleen van de Britse Korthaar om zijn uiterlijk, maar ook omwille van zijn geweldige karakter: hij is een typische vertegenwoordiger van zijn ras.

https://www.youtube.com/watch?v=QCAGiRZhqbk

Source: New Coby The Cat Instagram Compilation – Coby The Cat comes with Amazing #catstagram Videos, [YouTube-Video.], #catstagram, New Coby The Cat Instagram Compilation – Coby The Cat comes with Amazing #catstagram Videos – YouTube, accessed 01.10.2021

Schoonheidswedstrijden voor katten

Schoonheidswedstrijden voor katten vinden over de hele wereld plaats. Wanneer deze internationale shows voor bijzondere katten worden gehouden, is het een trekpleister voor veel kattenliefhebbers en fokkers. Bezoekers kunnen nauwelijks genoeg krijgen van de edele schoonheden uit de hele wereld die in de internationale wedstrijd worden bekroond. De prachtige kattenrassen worden er getoond aan juryleden die oordelen volgens de geldende rasstandaarden. De winnaars van de verschillende categorieën krijgen dan een prijs.

Hoe werken katten schoonheidswedstrijden?

En hoe werken katten schoonheidswedstrijden precies? Kan gewoon iedereen meedoen die graag wil pronken met zijn kattenvriendje? Nee, natuurlijk niet! Gewoon de kat in de transportkist en op naar de volgende show kan niet! Je moet van tevoren uitzoeken wat je nodig hebt voor een katten schoonheidswedstrijd. Hoe gaat de procedure in zijn werk? En is jouw kat geschikt voor zo’n wedstrijd?

1. Tijdige registratie
2. Gezondheidscontrole
3. Genummerde plaats/kooi
4. Beoordeling(en) door de jury
5. Freestyle kampioen

TIP: Je kunt het best vooraf rechtstreeks contact opnemen met de organisatoren van de schoonheidswedstrijd 

Zijn schoonheidswedstrijden dierenmishandeling?

Een onderwerp dat de gemoederen bezighoudt: “Zijn schoonheidswedstrijden wreed voor dieren?” Hoe men hierover denkt, hangt vooral af van iemands perspectief, maar ook van de persoonlijke instelling van ieder individu. Terwijl de critici waarschuwen dat dergelijke evenementen niet geschikt zijn en veel te stresserend zijn voor katten, zien de voorstanders de voordelen in de uitwisseling en de beoordeling door deskundigen. Zij willen weten op welk niveau hun fok zich bevindt. Een titel in zo’n schoonheidswedstrijd is voor hen een hooggeprezen kwaliteitszegel.

Wat is de lelijkste kat in de wereld?

Is de uitspraak “Oh – ze is zo schattig!” iets dat iemand die van eigenzinnige kattenrassen houdt maar zelden hoort? Denk je dat zulke katten geen fans hebben? Dan heb je het helemaal mis! De lelijkste kattenrassen hebben talrijke fans, want ongewoon is in de mode! Is het gewoon het “anders-zijn”, het buiten de norm of mainstream zijn? Mensen zijn hier altijd door gefascineerd geweest, het heeft ze echt aangetrokken. Zo’n buitenbeentje is uniek, heeft een magische aantrekkingskracht: je kunt je ogen er gewoon niet van afhouden. Maar welke kat is de titelverdediger? Welke is de lelijkste kat ter wereld?

“Ugly Bat Boy” bekend als de lelijkste kat

Lange tijd werd “Ugly Bat Boy” of “Uggs” beschouwd als de lelijkste kat ter wereld. Een corpulent katje met een vale huid en een gerimpeld gezicht. Helemaal naakt, behalve een kauwende kraag, zonder vacht. De kat was jarenlang een beroemdheid op zijn eigen manier. Op het internet was hij beroemd als de lelijkste kat ter wereld. Intussen is hij overleden, maar zelfs na zijn dood heeft hij de titel nog! De gebruikers hebben waarschijnlijk nog geen opvolger voor hem gevonden… Wij willen de beroemde kat in vrede laten rusten en plaatsen daarom geen foto van hem.

Kohana als het lelijkste kattenras

Kohana’s zijn volledig haarloos. Ze hebben geen vacht. Niet eens een haar. Kohana katten zijn geen erkend ras en er bestaan veel mythen over hun oorsprong, maar over één punt is men het eens: de Kohana staat bekend als het lelijkste kattenras. Deze katten missen tastharen en snorharen en aangezien deze haren een belangrijk zintuig zijn voor katten, wordt het fokken van deze katten volgens de Duitse wet op het dierenwelzijn (TierSchG §11b) beschouwd als het kwellen van dieren. Daarom is dit soort fokken in Duitsland verboden. Dus een titel zonder betekenis.

Door de video te laden, accepteert u het privacybeleid van YouTube.


Quelle: Two hairless Kohana cats touch noses and look around, [YouTube-Video.], National Geographic Creative, Science Of Cats – YouTube , accessed 01.10.2021