Laat het kitten wennen aan de kattenbak 

In normale omstandigheden imiteren jonge katjes hun moeder spelenderwijs in zo’n beetje alles wat ze doet. Ook in het gebruiken van de kattenbak. Zodra de katjes drie weken oud zijn, kunt u ze laten beginnen met er een gewoonte van te maken. 

Ideaal hiervoor zijn speciale platte plastic kommetjes, die u bij een dierenwinkel kunt kopen. Deze hebben een diepe inkeping bij de rand en een geribbelde toegang, waardoor zelfs babykatten er zonder problemen in- en uit kunnen stappen. 

Kattenbak training

Zodra jonge katjes vast voedsel beginnen te eten (als ze ongeveer tussen de vier en zes weken zijn), stoppen hun moeders ze schoon te maken. Nu is het, als u dat niet al had gedaan, essentieel de kattenbak in de buurt van het nest te zetten. 

Welk nest voor kittens

Jonge katje zijn van nature erg nieuwsgierig en zullen de kattenbak alleen al om deze reden gaan verkennen. U kunt ook verwachten dat ze de kattenbakvulling proberen te gaan eten. Om onaangename consequenties te voorkomen, zoals het verdraaien van de darmen, is een plantaardige kattenbakvulling de beste keuze voor jonge katjes. Cat’s Best Original bestaat uit zuivere plantaardige vezels en kan daardoor zonder probleem worden verteerd. De intelligente kleine wezentjes zullen er daarna snel genoeg achter komen dat de kattenbakvulling niet bedoeld is om te eten.

U moet zorgvuldig zijn wat het schoonhouden van de kattenbak betreft, anders gaat uw kat snel genoeg op zoek naar andere plekken in de kamer om zijn behoefte te doen. U mag in geen geval proberen een katje te disciplineren met grove woorden of hem de kattenbak in te dwingen. Katten zijn zeer gevoelig. Als ze een plek ook maar één keer associëren met negatieve gevoelens, zullen ze daar niet snel overheen komen. Lieve woorden en veel aaisessies zijn veel effectiever om uw doel van het opvoeden van kleine katjes in hygiëne te bereiken.